Rimbo Vårdcentral Husläkarmottagning
Rimbo Vårdcentral Husläkarmottagning
Hlm-Rimbo Vårdcentral Öppettider
Rimbo Lab Provtagning
Rimbo Diabetes
Rimbo Vaccination
Rimbo Kurator
Rimbo Barnavårdscentral BVC
Huslä'karna Rimbo Läkare
Rimbo Sjukgymnast


Rimbo BVC Barnavårdscentral

Barnavårdcentral - Kontinuitet för barnens bästa

Välkommen till vår barnavårdscentral. Hit kan du som nybliven förälder komma och få råd och stöd kring föräldraskapet och gå med barnen på återkommande vaccinationer och hälsokontroller.


Vår BVC är en plats för möten, trygghet och kontinuitet för både barn och föräldrar. Vi tycker att det är viktigt att barnen får sin hälso- och sjukvård på en och samma plats samt får möta samma personer varje gång och så är det hos oss.

 

Om ni nyligen har fått barn, flyttat in i området eller vill byta till oss från annan BVC, är ni varmt välkomna att höra av er! Det är lätt att komma i kontakt med oss och det finns gott om plats för er!


  

HLM Rimbo-Edsbro

Västra Stockholmsvägen 11

762 31 Rimbo


Telefonrådgivning/tidbokning

0175-741 00 kl 8.00-17.00


Bokade besök

Mån-fre kl 8.00-17.00.


Lättakut, behöver ej tidbokas

Mån–fre kl 9.00-10.00

Mån-tors kl 17.00-19.00

(ej dag före helg)


Laboratorium-Provtagning

Mån-tors kl 7.00-16.00

Lunchstängt kl 12.00-13.00

Fredag kl 7.00-13.00


  

0175-741 00

Kom och besök eller kontakta oss på telefon

Våra telefon- öppettider är måndag–fredag kl 8:00-17:00.

Elisabeth Runge, telefon: 0175-741 21
Jenny Halaby, telefon: 0175-741 16

Edsbro: Telefontider: På tider och telefonnummer som ovan. På tisdagar finns möjlighet för drop-in besök mellan kl 13-14 samt tidsbokade besök mellan kl 14-15.

Har du ett sjukt barn, ring oss istället för att komma på besök, detta pga smittorisken. Vi står i direktkontakt med husläkarna på mottagningen och kan hjälpa dig med att ordna en tid på husläkarmottagningen.

Hos oss jobbar BVC-sköterskorna och läkarna i team tillsammans med andra specialister såsom mödravård (MVC), barnpsykolog, logoped, barnläkare och socialtjänst. Vid behov kan du som förälder få remiss av oss till BVC–psykolog, ortoptist (ögon), logoped (tal), barnsjukgymnast eller barnläkare.

Lite kort om vad vi erbjuder

  

Om vaccinationer

Genom vaccination ”lär man” barnets immunförsvar att under lång tid, för vissa sjukdomar livslångt, känna igen, ta hand om och förhindra vissa sjukdomar.

I Sverige har vi ett nationellt vaccinationsprogram för att hålla allvarliga sjukdomar borta. Om ni ska resa utomlands erbjuder vi även resevaccin för hela familjen.

Läs mer om socialstyrelsens vaccinationsprogram.


  

Kunskap och kurser

Små barn utvecklas fort och som förälder möter du hela tiden nya utmaningar. Kunskap ger trygghet och därför erbjuder vi förutom ordinarie föräldraträffar på BVC även föräldragrupper. Här kan du själv tillsammans med andra föräldrar lära dig mer om egenvård.  

Copyright © hlm-rimbo 2016 Webdesign NCT info@nctdata.se